DR.AYKIRI AKADEMİSYEN

Sevda Mert

1984 yılında Almanya’da doğmuştur. 1992-2004 yılları arasında, ilk, orta ve lise eğitimlerini Sakarya’nın Karasu ilçesinde, lisans eğitimini 2004-2009 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini ise 2011-2018 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Lisans ve Yüksek lisans eğitim yıllarında misafir öğrenci olarak, Psikoloji bölüm derslerini almış, insan psikolojisini anlamaya dair merakı sebebiyle bu alanda derinleşmeye yönelik eğitimlere ve okumalara katılmış, katılmaya da devam etmektedir. Medipol Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında Epigenetik Psikoloji ve Psikolojide Güncel Uygulamalar derslerini vermiştir. İstanbul Okan Üniversitesi’nde Fizyoloji, Biyokimya, Biyoteknoloji, Endüstriyel Genetik ve Biyomühendislik, İnterdisipliner Biyomühendislik, Epigenetik Sağlık derslerini vermektedir. İstanbul Okan Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi kadrosunda eğitmen ve araştırmacı görevlerine devam etmektedir.

Doktora ve yüksek lisans eğitimi süresince, Yeditepe Üniversitesi kampüsünde yaşayan sokak köpeklerine uzun yıllar bakım vermiştir. Doktora tezini kendilerine ithaf etmiştir. Hayvanlarla kurduğu ilişkiden çokça beslenmektedir. Doğada bulunmaktan keyif almaktadır. Ayrıca, Da Vinci Atölye ismiyle çocuklarla bilim atölyeleri yapmıştır. Yetişkin bireylere birebir eğitimler ve mentorluk vermektedir. Şuanda, Aykırı Akademisyen mahlasıyla, hem uzman gruplara hem de ilgi duyan herkesin alabileceği farklı disiplin bilgilerinden sentez eğitimler hazırlamakta ve vermektedir. Bu eğitimler, Epigenetik Psikoloji, Epigenetik Mutluluk, Epigenetik Ebeveynlik, Epigenetik Kader, Epigenetik Beslenme, Epigenetik Psikoterapi, epi-HealthYOGA, epi-genBLOOM, epi-STRATEJi ve epi-MOTİVASYON. Ayrıca, bu dönemde özellikle, polivagal teori, öz-şefkat ve psikoloji-mizah ve yapay zeka konularına ilgi duymakta ve okumalar yapmaktadır.

Ek olarak, dışavurumcu dijital ve analog işler yaratmayı, öğrenci olmayı, kendisini şaşırtan yeni bilgiler öğrenmeyi, yeni yollara sapmayı, sorgulamayı, denemeyi, kendini motive etmeyi, problem çözmeyi, teknolojiyi, ayakkabıları ve şapkaları çok seviyor.

Dert edindiği konular, bugünü gölgede bırakan travmalar, kaygı, mutluluk, uyku, ilişkiler, beden-zihin sağlığı, bilime verilmeyen önem, adaletsizlik, liyakatsizlik, yaşam hakkı ihlali ve her türlü ayrımcılık.